NÆRVÆR OG TYDELIGHED I NU'ET

Anette Kirkegaard tilfører mindfulness til den faglighed, hun underviser i. Som underviser på kommunikations- og ledelsesfag på både Akademi -og ArbejdsMarkedsUddannelserne ved hun, hvad det kræver for at være tilstede med nærvær og tydelighed.

Mindfulness integreres i undervisningen

Jeg blev for 11 år siden interesseret i mindfulness ud fra et ønske om at kunne være mere tilstede i dét, der er og acceptere tingenes tilstand i stedet for at bekymre mig og frygte dem, fortæller Anette. 

Dette ønske medførte, at hun nu fuldt ud har integreret sin uddannelse som mindfullness-instruktør i egen undervisningspraksis, lige som hun tilbyder 9 ugers forløb i stressreducerende mindfullness for interesserede i de smukke landlige rammer på Rugårdsvej.

Dét, vi arbejder med, er at være nærværende og tilstede i det nu, der er og acceptere det, som det er. At være mindful er en træningssag. Det kræver en aktiv beslutning og et løbende arbejde – hver dag. I gennemsnit får 60 % af mine kursister det mest optimale ud af deres deltagelse, og det er ligefrem proportionalt med den indsats, de gør i dagligdagen. På forløbene har vi altid en aften med forventningsafstemning, og vælger man her at fortryde sit valg, får man naturligvis sine penge retur.

Synlige resultater på krop og sjæl

At gå ind i mindfulness er ikke en fritidsinteresse, det er en livsanskuelse. Blandt andet øver kursisterne at meditere over krop, tanker og følelser. Der opstår ganske synlige resultater af arbejdet.

Kursisterne oplever gennem forløbet både frustrationer, fysiske reaktioner og så dét, jeg kalder ”grundløs glæde” - en grundfølelse af glæde. Al den energi, man bruger på at være bekymret, kontrolleret eller i konstant frygt for det ubekendte, bruges nu i stedet til at være positiv optimistisk. Det er ganske fantastisk at kunne være vidne til, fortæller Anette Kirkegaard.

Selvomsorg er ikke en selvfølge for os, men når man bliver bevidst om værdien i at være tilstede i krop og sjæl, oplever man en meget stor personlig gevinst. Gevinsten er bestemt ikke kun synlig for én selv – også familie, venner og arbejdspladsen nyder godt af glæden, energien og optimismen.

Store krav til fremtidens medarbejdere

Det er Anette klare forventning, at mindfulness fremover også integreres i de sundhedsfaglige, pædagogiske og HR-fag og uddannelser i langt højere grad end hidtil.

Såvel det offentlig som det private arbejdsmarked ved, at fremtidens medarbejdere skal være psykisk robuste og kunne medgå modstand og forandringer og samtidig bevare deres trivsel og ydeevne. Det er derfor helt essentielt, at der indarbejdes mindful-redskaber, så fremtidens medarbejdere er de bedste versioner af de individer, de nu en gang er. Det arbejder jeg for hver dag, slutter Anette.

Fakta

Kurser og uddannelser i ledelse og kommunikation udbydes i et samarbejde mellem LedelsesAkademiet, Erhvervsakademiet Lillebælt og Tietgen KompetenceCenter. 

>> Læs mere om mindfulness

Kontakt Anette Kirkegaard på mail kirk@tietgen.dk