Ledelse med reaktionsevne

Hos Global Wind Service A/S i Fredericia sættes sikkerhed, fleksibilitet og en kompetent og professionel arbejdsstyrke i højsædet.

Virksomheden leverer mandskab og udstyr til vindmølleindustrien i forbindelse med opførelse og servicering af vindmøller både onshore og offshore. Sammen med Fred. Olsen-selskabet, Windcarrier, tilbydes desuden komplette løsninger med både crewboats og kranskibe til de helt store offshore-opgaver.

”Virksomheden så dagens lys i 2008, hvor de to stiftere sammen med en god håndfuld, håndplukkede teknikere gik i gang – så at sige hen over køkkenbordet”, fortæller Mogens Duus, HR og IT Direktør i Global Wind Service. Derfra kom der vind i sejlene, og virksomheden tæller nu hele 500 medarbejdere fordelt på hovedkvarteret i Fredericia og syv datterselskaber i Europa, Asien og Sydafrika.

Vigtigt at kommunikere kultur- og ledelsesstilen tydeligt ud

”Når virksomheder vokser hurtigt, er en synlig og kulturbærende ledelse altafgørende. Hos os betød det, at vi i foråret 2014 så på vores værdisæt, ledelsesstil og karriereveje i virksomheden. Vi ønskede i første omgang at tilbyde ledelsesudvikling til vores mellemledere. Samtidig ville vi styrke det interne kendskab til virksomhedens processer og desuden øge sammenhængskraften i virksomheden gennem uddannelse.

En positiv vækstrate og konstant international tilgang af nye medarbejdere gør det vigtigt at kommunikere kultur- og ledelsesstilen i Global Wind Service tydeligt ud, ligesom vi gerne vil skabe interne ambassadører for kompetenceudvikling”. Med den mission for øje gik Mogens Duus i gang med at finde en egnet uddannelsesleverandør eller rettere en uddannelsespartner.

God ledelse skal læres

”At kunne udøve god ledelse er noget, der skal læres. En titel eller en ellers god, faglig baggrund rækker ikke. Så vi gik på jagt efter en eller flere personer, der kunne levere dét, vi ønskede og som matchede os”, uddyber Mogens Duus. Og dét fik de med konsulent og underviser på LedelsesAkademiet Lillebælt, Henrik Schalech. Henrik Schalech har en omfattende viden og erfaring med ledelsesudvikling på alle niveauer i mindre og mellemstore virksomheder.

”Dét, der gjorde udslaget, var, at vi talte samme sprog med det samme. Henrik har gjort egne erfaringer med lignende situationer og har derfor et godt bud på, hvad der virker i en virksomhed som vores. Han er særdeles lydhør for vores behov og ønsker og har sammensat moduler og praksisnære forløb, der giver os dét, vi ønsker. Kemien betyder rigtig meget, og jeg har stor respekt for dét, Henrik kan – og foreløbig har vi da også en rigtig god fornemmelse af, at medarbejderne får det ønskede udbytte af kurserne”, fortæller Mogens Duus.

Udfordring med 50 ledere på efteruddannelse

At planlægge kompetenceudvikling for en gruppe medarbejdere i en branche, der lever af at levere teknisk specialiseret arbejdskraft i bogstavelig talt samme øjeblik, de største aktører i markedet kalder, kan lyde som en umulig opgave. Men det lader sig gøre med fleksibilitet, vilje og med en god indfasningsperiode.

”Vi lever af at kunne lede, navigere og levere med særdeles kort reaktionstid, og hér er det essentielt, at vi kan regne med, at LedelsesAkademiet er med os hele vejen og forstår vores situation”, understreger Mogens Duus.

Samarbejdet har indtil videre udmøntet sig i fire nyudviklede ledelsesmoduler for 50 af virksomhedens ledere; et forløb, der foreløbig er planlagt til at afsluttes i efteråret 2015, og der ligger sikkert mere i horisonten. ”Vi føler os godt rustet med Henrik Schalech og med LedelsesAkademiet og ser frem til at høste frugterne de kommende år”, slutter Mogens Duus.

Fakta om Global Wind Service A/S

Virksomheden leverer mandskab og udstyr til vindmølleindustrien ved opførelse og servicering af vindmøller både onshore og offshore.

Læs om virksomheden Global Wind Service på www.globalwindservice.com

LedelsesAkademiet Lillebælt

LedelsesAkademiet Lillebælt arbejder ud fra visionen: én indgang til lederuddannelser.

Ledelses- og organisationsudvikling giver flere lederkompetencer, forøget fokus på medarbejderudvikling og bundlinje og skaber nye muligheder og resultater til dig og din organisation.