Den hurtige grøntsagshave for begyndere

Du havde planlagt at anlægge din egen køkkenhave i foråret, men nu er sommeren kommet. Det er dog ikke for sent at begynde at anlægge en køkkenhave. Kom i gang i dag!

Måske ser du smukke grøntsagshaver i dit nabolag og tænker, at det er for sent at begynde. Men selv i begyndelsen af sommeren kan du som nybegynder starte en grøntsagshave. Og det er også hurtigere. Disse tips vil gøre det muligt.

Tip 1: Gå eksklusivt til værks
Spinat og bønner kan stadig dyrkes om sommeren. De vokser meget hurtigt nu. Der kan dog gå meget galt med denne type dyrkning, og hvis du kigger i supermarkedet, er disse grøntsager billige og rigelige mængder.

Gå efter overraskende grøntsager, som du ikke finder i butikkerne. Raddiccio eller rød salat, f.eks. Hvis du dyrker sorten Verona Red, får du efter vinteren et smukt rødt salathoved, som er særlig godt i olivenolie. Dild og palmekål er også gode eksempler på specielle urter og grøntsager, som er begrænsede i udbuddet og lette at dyrke fra sommeren og fremad. Stikkelsbær er et lækkert og smukt bær og er eksklusivt.