Et arrangement af blå planter på din altan

Selv hvis du ikke har en have, er det godt at give dine grønne fingre lidt plads. Du kan nemt selv lave et arrangement af blå planter på din altan. Et smukt arrangement tiltrækker opmærksomhed og inspirerer. Med disse tips er du sikker på, at du kan få noget smukt ud af det.

Blå er farven for sindsro og meditation. Det er beroligende og opmuntrer dig. Gode grunde til at vælge denne farve. Blå kombineres smukt med hvide blomster, men sørg for, at den blå farve dominerer.

Agapanthus eller afrikansk lilje
Valget af dine krukker
Hvis du laver et arrangement af blå planter, vil det helt sikkert tiltrække opmærksomhed. Dette kræver krukker med et roligt udseende. F.eks. i terracotta, grå eller hvid. Vælg én farve til alle dine krukker. Under alle omstændigheder er der et begrænset antal farver og former.

Opbygning af dit arrangement
Du kan lave et arrangement med flere potter med én plante i hver potte. Gentagelse giver ro i sammensætningen, så sæt den samme plante i den samme potte to gange. De andre potter kan så variere i størrelse og plantetyper, så billedet ikke bliver for uroligt.

Skab variation i højden ved at placere en række planter på et plantebord eller i en plantekasse på ben. Du kan også fylde flere store krukker med et arrangement af flere planter. En slags “blomsterarrangement” med stauder.