Fem overraskende forårsblomstrere

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret er de velkomne. Ikke kun fordi de giver din have duft, farve og glæde. Efter vinteren er hver eneste indfødte blomst føde for insekter som f.eks. bierne. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomstrere, som du vil nyde godt af i din have.

1. Særlige pærer
Krokusser, påskeliljer og tulipaner er altid gode forårsblomster. Men der findes også mere overraskende blomsterløg, som f.eks. iris. Disse løg giver smukke lilla blomster. Ikke alle iriser er hårdføre, og løg kan undertiden blive beskadiget af fugt eller af markmus. Så sæt dem i en rummelig potte med god dræning. Placer en flot potte ved hoveddøren, på altanen eller på terrassen.

Iris i en potte
2. Stauder: lungeurt og cyclamen
Stauder, der blomstrer tidligt? Der er masser af variation. Tænk på cyclamen. De klarer sig godt, ikke kun hjemme. Arten Cyclamen coum er en tidlig blomstrer. Der findes mange sorter med hvide, lyserøde og lilla blomster.

Lungeurt er en meget stærk plante, der ikke tiltrækker sig megen opmærksomhed, undtagen i det tidlige forår. Så er det ikke kun de prikkede blade på disse stauder, der kommer frem som de første. De blå, lyserøde og lilla blomster er også flotte i din have. Fordi denne staude er hjemmehørende, kan bierne finde føde der. Der findes også smukke dyrkede former som Pulmonaria rubra, med lyse røde blomster.

3. Tidligt blomstrende clematis
Der findes mange forskellige typer af skovranker eller Clematis. En overraskende sort er Clematis armandii. Den blomstrer med hvide, stjerneformede blomster. De dufter vidunderligt, blomstrer i stort antal og giver din have smukke hvide blomster allerede i april.